הקולורבי הוא ירק משפחת הכרובית - המצליבים הידועה גם בשם כרוב מותן או כרוב-קולורבי. זהו ירק נפוץ בתפריטי הבישול ברחבי העולם, המצוי בצבעי ירוק או סגול. הוא מקורי למזרח התיכון והיהודים נוספים כמו רומאים וכנענים, וזכה לפופולריות רבה בעיקר בתפריטי מטבח הטבעוניים והטבעוניים.
קולורבי מכיל כמויות גבוהות של ויטמינים ומינרלים, כגון ויטמין C, ויטמין K, פולאט, מגנזיום, ופוטסיום. בנוסף, הוא גם מכיל חומרים צמחיים כמו פיטוכימיקלים ופיטונוטריאנטים, שיכולים להיות מקור ליתרונות בריאותיים נוספים.
לטיפול בקולורבי, ניתן להשתמש בכללים דומים לאלה של גזרים או כל ירק אחר:
גידול: קולורבי ניתן לגדול בקרקע פריה וטובה והוא יכול להתקיים בתנאים של שמש מלאה או חלקית.
השקייה: כמו רוב הירקות, קולורבי זקוק להשקייה בשקיה סדירה, ועדיף לא להתיחס לו באופן יתר נדיב בתקופות נפילת הגשם.
הזנה: משתלמת להתמקד בהזנה אורגנית או בשימוש בתרכובות טבעיות ולהימנע משימוש בחומרים כימיים ומלחמות כימיות.
הגנה: לשקול שיטות טבעיות להגנה מפגיעות כגון חרקים ומחלות, כמו שימוש בתרכובות ירקות טבעיות או פתרונות חומריים טבעיים.
קטיפת עלים וצמיחה: ניתן לקטוף את ירק הקולורבי כאשר הוא עדין וצעיר, ובכך להפחית את מרירותו ולסייע לצמיחה נוספת של צמחים חדשים.
בנוסף, כדאי להיזהר מפגיעות חרקים או פגיעות חורף נוספות, ולסקור את הצמח באופן קבוע לזיהוי בעיות אפשריות.