פראזיה הוא פרח ריחני במיוחד שמקורו בדרום אפריקה.
בעל פריחה צבעונית ומרהיבה בצורת משפך, עם גבעול דקיק וזקוף.
הפראזיה נפוצה מאוד בשימוש לסידורי פרחים בשל הריח הנעים והעיצוב האלגנטי שלה.
מגיע בצבעים מגוונים: לבן, צהוב, כתום, אדום, ורוד וסגול.
אור – אוהב שמש ישירה או חצי צל, במיוחד באזורים חמים מאוד.
השקיה – יש לשמור על אדמה לחה אך לא מוצפת. בעונת הפריחה (אביב) יש להשקות באופן סדיר.
קרקע – אדמה מנוקזת היטב, רצוי מעורבת עם קומפוסט להזנה טובה.
טמפרטורה – פורח בטמפרטורות מתונות (15-25 מעלות צלזיוס).
דישון – מומלץ לדשן בדשן נוזלי או גרגרי פעם בחודש בעונת הצמיחה.
גיזום – לאחר הפריחה, ניתן להסיר פרחים יבשים על מנת לעודד צמיחה חדשה.
התרבות – ניתן לרבות על ידי פקעות, אותן שותלים בסתיו כדי לקבל פריחה באביב.
יש לחתוך את הגבעולים באלכסון ולהניח במים נקיים.
להחליף מים כל יומיים-שלושה ולהוסיף מזון פרחים (או כפית סוכר עם טיפה של אקונומיקה למניעת חיידקים).
להציב במקום קריר והרחק משמש ישירה או מזגנים כדי לשמור על עמידות הפרח.