בצל ירוק הוא צמח מסוג הבצל שמכיל פחות סוכר וטעם מתקתק יותר מבצל הגדול המכונה בשמו המדעי Allium cepa var. fistulosum. בצל ירוק מיוחס למשפחת הנרקיסיים נהוג להשתמש בו כתוספת טעם בתבשילים מגוונים וכדי לתת טעם עשיר לסלטים, פיצות, מרקים, ועוד.
בצל ירוק בעל שורש בצלי וגבעולים רכים ירוקים.
בבצל ירוק יש נוגדי חימצון טבעי והמון ויטמין C.אשר מאזן את הכולסטרול ומונע מחלות לב ובעיות בכלי הדם .
לטיפול בבצל ירוק בגינה, יש לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:
בחירת מיקום מתאים: בצל ירוק צריך מקום המקבל אור שמש ישיר לפחות למשך חמש שעות ביום.
השקייה: השקה באופן קבוע, אך ורק כאשר האדמה נראית יבשה. בצל ירוק אוהב אדמה לחה, אך יתכן ויהיה קריר באופן יותר מהבצל הרגיל.
הדשה והסרת עלים יבשים: הסר עלים יבשים וניקה את האזור מסביב לצמח, כך תפחית סיכון למחלות ותסייע לצמיחה בריאה.
התמיכה בצמיחה: כאשר הבצל ירוק גדל ומתפתח, יש לוודא תמיכה תומכת כדי למנוע שבירה ולסייע בצמיחה תקינה.
הרחקת מזיקים: וודא שאין על הצמח מזיקים כמו תולעים וחרקים שונים.
קטיפה ועבודה ידנית: ניתן לקטוף את הצמחים כאשר הם צמחים מרובים מדי ולהשאיר מרחק קפיצי ביניהם כדי לאפשר להם לצמוח תקין.